Microdermabrasie is populair en niet voor niets. Heeft u last van acné, littekens, mee-eters, rimpels of pigmentvlekken dan is Microdermabrasie de aangewezen methode voor u!
Zonder bijwerkingen, narcose of naalden een uitstekend resultaat!
Microdermabrasie resultaten


Microdermabrasie
Microdermabrasie resultaten
Microdermabrasie resultaten

Pigmentvlekken verwijderen


Pigmentvlekken zijn pigmentafwijkingen in de huid. Een soort ophopingen van pigmentcellen in de huid. Pigmentvlekken kunnen op meerdere manieren ontstaan maar zijn vrijwel altijd het gevolg van een huidziekte. Bekende vormen van pigmentvlekken zijn moedervlekken, ouderdomsvlekken, huidpigmentaties acne littekens, zwangerschapsmaskers en sproeten. Pigmentvlekken zijn te verwijderen maar de behandeling is vaak moeizaam en lang. Wel komen er steeds meer behandelingen die een goed resultaat bieden. De bekendste zijn microdermabrasie en peelings. Ook het laseren van pigmentvlekken biedt goede resultaten.

Pigmentvlekken in de vorm van moedervlekken zijn vaak al ontstaan bij de geboorte, maar dat is niet altijd het geval. Moedervlekken kunnen namelijk ook op latere leeftijd ontstaan. In deze lijken ze op ouderdomsvlekken. Er zijn ook een aantal huidziekten die de huid kunnen verkleuren waardoor het lijkt alsof er moedervlekken zijn ontstaan. Deze vormen van pigmentvlekken zijn te verwijderen. Meestal wordt hiervoor een IPL behandeling ingezet. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Een IPL behandeling bestaat uit het bestralen van de huid met een zeer krachtige lamp. Het licht dat wordt uitgezonden wordt opgevangen door de pigmentvlekken waardoor deze verminderen. Uiteindelijk wordt het pigment afgebroken waardoor de pigmentvlekken verwijderen. Het grote voordeel van deze behandeling is, is dat de omliggende huid geen schade op loopt.

De andere vormen van pigmentvlekken zoals acne littekens, zwangerschapsmaskers en sproeten worden vaak behandeld met een peeling. De peeling bestaat meestal uit een vloeistof die op de huid wordt aangebracht. Hierdoor zal de bovenste huidlaag gaan afschilferen. Het gevolg hiervan is dat er een nieuwe huidlaag tevoorschijn komt en dat de huid begint met het aanmaken van extra collageen en elastine. Afhankelijk van de ernst van de pigmentvlekken zal de specialist kiezen voor een oppervlakkinge of een sterkere peeling. Bij een oppervlakkige peeling bestaat de behandeling uit het reinigen van de huid en het aanbrengen van glycolzuurstof. Deze stof moet ongeveer 7 minuten op de huid aangebracht blijven en kan een licht branderig gevoel veroorzaken. Uiteindelijk zal de glycolzuurstof worden verwijderd.
Indien de behandelend specialist vermoedt dat een oppervlakkige peeling niet zal voldoen kan hij of zij ook kiezen voor een sterkere peeling, de zogenaamde TCA peeling. Deze TCA peeling vergt een langere voorbereiding en behandeling maar biedt over het algemeen een langer en beter resultaat. Voorafgaand aan een TCA peeling zal de huid moeten worden voorbereid. Hiervoor moet in de weken voorafgaand aan de behandeling de huid worden ingesmeerd met tretinoïnecrème. Tijdens de peeling wordt de werkzame stof voor ongeveer 15 minuten op de huid aangebracht en vervolgens gereinigd. De volgende stap bestaat uit het aanbrengen van trichloorazijnzuur. Hier zult u absoluut een branderig gevoel bij ervaren. Na ongeveer een minuut zal men de huid afkoelen en zal men een verzachtende zalf aanbrengen op de huid.

Peelings vragen altijd nazorg, maar vooral bij een TCA peeling is dit noodzakelijk. De eerste weken na een behandeling kunt u beter niet te lang in de zon verblijven. Zelfs als u gewoon in de buitenlucht verblijft is het verstandig om een hoge beschermingsfactor voor uw huid te gebruiken. Dit is noodzakelijk om ongewenste huidverkleuringen te voorkomen.

Conclusie


Pigmentvlekken zijn vele een doorn in het oog, maar het overgrote deel van de mensen “accepteren” de aanwezigheid van pigmentvlekken. Dit komt doordat er pas sinds een paar jaar behandelingen zijn, zoals peelings en IPL behandelingen, die een goed resultaat bereiken met een relatief eenvoudige behandeling. Immers, voor bovenstaande behandelingen zijn geen verdovingen benodigd en na de behandeling kunt u weer direct naar huis. Pigmentvlekken verwijderen is een relatief kleine en veilige ingreep die bij de meeste huidtypen kan worden toegepast. Denkt u er aan om uw pigmentvlekken te laten verwijderen dan kunt u hiervoor terecht in een gespecialiseerde kliniek.
Snel geld verdienen!
De informatie die op deze site wordt gepubliceerd, is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en behandeld.

De informatie kan echter niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een arts. Wij willen benadrukken dat u bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met uw arts, specialist of apotheker.

www.microdermabrasie.net kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.
Privacy policy